Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 Creatief schrijven - Sysch

Blog

Creatief schrijven

Je staart naar me en ontwijkend sla ik mijn ogen neer. Ik wil wel terug kijken maar dat zal gevoelens opwekken die ik niet kan negeren. Ik wil je heus wel vasthouden en meenemen en ik weet nu al dat ik van je zal houden en je lang zal koesteren, maar je zal de laatste niet zijn waar ik verliefd op word.
Ik draai me om en met grote, vastbesloten passen loop ik bij je weg. Sorry.
Ik stap op mijn fiets en trap naar huis, daar aangekomen plof ik op de bank en zet de tv aan, maar mijn gedachten verlaat je niet meer.

Ik twijfel; zal ik terug fietsen? Het is gaan regenen buiten, de kans dat mijn haar daar desastreus van in het slop raakt is te groot, ik besluit dus om het niet te doen. Volgende week dan? Als mijn salaris weer is gestort? Uiteindelijk ben ik een van die miljarden poppetjes die ervoor moet zorgen dat de economie draaiende blijft.

Niet lang geleden las ik een artikel waarin stond dat de consument angstvallig de hand op de knip houdt omdat we geen vertrouwen hebben in de economie. Maar in mijn redenatie (en niet alleen die van mij geloof ik) werkt het toch heel simpel: als wij als consumenten niks uitgeven dan valt de economie toch stil? Natuurlijk zitten we midden in een economische crisis, maar als we allemaal een vakantie boeken (daar wordt toch niemand slechter van?), daarnaast een persoonlijk, kortstondig verzadigend consumptieproduct aanschaffen en we herhalen dit iedere week (vooruit, het boeken van de vakantie beperken we tot enkele malen per jaar anders raken we in een persoonlijke financiële crisis) dan doen wij als consument er in ieder geval alles aan om de economie draaiende te houden en uit de goot te trekken.

Dus die mooie tas…die valt duidelijk onder een ‘kortstondig verzadigend consumptieproduct’. De conclusie is dus duidelijk: ik mag compleet verliefd op je worden, je omarmen, van je houden en volgende week mag dit gewoon opnieuw op een ander exemplaar!

Post a comment