Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 Engelencommunicatie - Sysch

Blog

Engelencommunicatie

Volgens de theorie van John Durham Peters streven we al sinds dag en dauw naar engelencommunicatie. Dit houdt in dat we in een ideale situatie face-to-face kunnen communiceren met iemand dit aan de andere kant van de wereld zit, zonder dat we daar handtastelijke middelen voor nodig hebben en er ruis plaats vindt.

Tot noch toe hebben alle communicatiemiddelen daar nog niet toe geleid: de telefoon gaf aanleiding om te dromen over de overbrugging van afstand, isolatie en vooroordelen, de radio zou de weg vrijmaken naar contact met de doden en televisie zou het mogelijk maken om vanuit huis ooggetuige te zijn van alles wat er in de wereld gebeurde.
Op dit moment zitten we in het digitale tijdperk en hoewel de mobiele telefonie van vandaag de dag ons heel dicht brengt bij de gewenste engelencommunicatie (we kunnen tenslotte bijna alles met onze telefoon, alleen hebben we nog steeds een apparaatje vast) streven we naar beter en nog minder middelen om mee te communiceren.

Tot zover uitleg over engelencommunicatie 🙂

De bovenaan genoemde twee artikelen, waar deze tekst op is gebaseerd, hebben wat mij betreft een interessante tegenstelling: aan de ene kant zijn bedrijven bezig met het mogelijk maken van engelencommunicatie. Neem in deze dus de Google Computerbril, hiermee wordt alle communicatie (foto’s maken, muziek luisteren, praten met anderen) mogelijk zonder dat we nog een apparaatje vast hoeven te houden. Het andere artikel geeft aan dat jongeren af en toe best moe worden van het altijd maar bereikbaar zijn en dat ze toch de voorkeur geven aan face-to-face contact.

De uitvinding van Google is dus geweldig maar ik ben erg benieuwd wanneer we als massa communicatie-moe gaan raken. Als jongeren nu al aangeven toch liever contact te hebben met iemand in levende lijve, hoe denkt de generatie na hen daar dan over? En streven we dus eigenlijk wel daadwerkelijk naar die engelencommunicatie? Of willen we wel de engelencommunicatie maar niet altijd met iedereen?

Weten wat de toekomst brengt doet niemand natuurlijk maar op basis van theorieën en onderzoeken kunnen wel voorspellingen worden gedaan. Gaan we inderdaad door tot we de engelencommunicatie hebben bereikt of raken we onderweg daar naartoe moe en haakt de massa af?

Op basis van gedrag van nu denk ik dat we doorgaan tot de zogenaamde engelencommunicatie is bereikt. Ook economisch gezien valt daar nog steeds veel te halen natuurlijk.  Maar de hoge intensiteit van communicatie waar men zich momenteel mee bezig houdt, gaat afnemen vermoed ik. Ik geloof dat we nu op een digitaal sociaal hoogtepunt zitten en na een hoogtepunt kan iets alleen maar gaan inzakken.
Nog niet binnen nu en vijf jaar, de verzadiging is er nog niet. Maar wie weet dat de huidige continue communicatie met een decennium wel gaat afnemen.

http://www.dutchcowboys.nl/socialmedia/25113
http://www.dutchcowboys.nl/google/25095

Post a comment