Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 Mijn eerste indruk van Genève

Blog

Geneve

Mijn eerste indruk van Genève

Het is prachtig! Tijdens mijn jaar in Sydney (alweer even geleden) miste er altijd iets. En jawel, ik wist precies wat het was: geschiedenis en architectuur.

Allereerst kan ik vanuit ons (tijdelijke) appartement bij helder weer de Mont Blanc zien en alleen dat al geeft een rijk gevoel. Veel gebouwen in de hoofdstad zijn prachtig en aan zowel kleine als grote huizen is af te lezen dat er een verhaal schuilgaat. Aan geschiedenis en architectuur geen gebrek dus.

Afgelopen zondag hebben we een wandeling gemaakt langs Du Lac (het meer van Genève) terwijl het prachtig weer was. Het water in het meer is helder blauw omdat het afkomstig is van de bergen.

2015-10-04-15.32.47

2015-10-04-14.57.25

Wat doen we nu eigenlijk in hemelsnaam in Genève?

Goede vraag. Mijn vriend is er afgelopen week begonnen met werken/afstuderen. Ja, het is een beetje van beide. Hij gaat hier een jaar aan de slag en zal in die tijd ook een afstudeerproject doen.

Hoewel mijn werk en wonen in Nederland is en ik tegen deze verhuizing van mijn vriend op zag, bevalt het me tot nu beter dan gedacht. Ondanks dat zal ik het komende jaar in twee landen wonen, want het werk in Nederland gaat natuurlijk gewoon door.

What to see in Genève

Eerlijk gezegd kan ik hier nog geen opsomming van geven. Ik ben nu twee keer in de hoofdstad geweest (we wonen momenteel aan de rand van de stad in een dorp) en dat is veel te weinig om al aan te kunnen geven waar je beslist heen moet. Natuurlijk naar het meer van Geneve, om langs de fontein, tussen de heuvels door de Mont Blanc te kunnen zien. Maar verder dan dat ben ik nog niet.

Post a comment