Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 Kerstcommercials 2015

Blog

Kerstcommercials 2015

Kerstcommercials 2015

Een van de leuke dingen aan kerst vind ik de kerstcommercials. Merken trekken alles uit de kast om met de mooiste, meest originele, ontroerendste en creatiefste reclame te komen. En vervolgens zoek ik deze op het welbekende Youtube en laat me meeslepen door de heerlijke korte verhalen waar over de hele wereld zo hard aan is gewerkt.

Vorig jaar maakte ik mijn persoonlijke top tien, hier die van dit jaar:

1 – House of Fraser

Wel eens gehoord van House of Fraser? Ik nog nooit. Deze commercial heb ik echter meerdere malen bekeken omdat ik hem gaaf vind en origineel. Hij is anders dan de meeste kerstcommercials en door deze goede indruk achter te laten heb ik ze meteen online even bezocht (House of Fraser is een Brits warenhuis).  Hun boodschap voor deze kerst: jóuw kerst, jóuw regels. Of dat nu betekent dat je champagne drinkt tijdens het ontbijt, feest in je pyjama of danst op de eettafel: deze kerst wordt gevierd in jouw stijl.

2 – Sainsbury’s

Bij Sainsbury’s weten ze wel hoe ze een mooie, creatieve, leuke én ontroerende commercial van drie minuten in elkaar kunnen zetten.

Deze verdient absoluut een tweede plek wat mij betreft, bekijk het bewijs zelf:

3 – Sky Movies

Deze commercial tovert een glimlach op je gezicht. Het begint met een meisje die geen zin heeft om haar spruitjes op te eten en dan… komt ze terecht in een wereld waar stiekem iedereen wel eens van heeft gedroomd.

4 – John Lewis

Deze commercial heet Man on the Moon. Hoe deze meneer op de maan is terecht gekomen is mij een raadsel, maar in dit verhaal doet dat er ook eigenlijk helemaal niet toe.
Lilly ziet door haar telescope een man op de maan, deze man is daar helemaal alleen en ze is vastberaden hem een cadeau te laten ontvangen met kerst.

5 – Mulberry

Deze commercial is een grappige parodie op de zes koningen die langskwamen toen Jezus pas geboren was.

6 – Edeka

Velen hebben deze commercial waarschijnlijk al gezien omdat hij viral is gegaan. Het filmpje heeft een achterliggende boodschap, welke niet verkeerd is om inderdaad even bij stil te staan.

7 – Macy’s

Was die persoon er maar, degene die je wensen direct laat uitkomen wanneer jij ze opschrijft. Het gebeurt deze broer en zus.

8 – Spaanse Lotto

Mijn Spaans is niet zo goed. Echter heb je deze taal ook helemaal niet nodig om deze commercial te begrijpen en je aan het eind lichtelijk ontroerd te voelen.

9 – Anchor

Deze reclame verdient wat mij betreft een plekje in mijn favorieten omdat het simpelweg een grappige commercial is. Er is geen diepgaande boodschap of mooi verhaal, het is kort en leuk.

10 – Ballymena

Ballymena is een plaatsje in Ierland en in deze reclame wordt een knuffelbeer per post verzonden naar deze plek. Hij komt uit in Ballymena maar niet direct bij de gelukkige ontvanger. Hij gaat haar zodoende zelf opzoeken.

Post a comment