Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 De Autobeurs en Vrouwendag - Sysch

Blog

autobeurs en vrouwendag

De Autobeurs en Vrouwendag

Het is vandaag internationale vrouwendag, uiteraard sta ik daar even bij stil. Ik was gisteren op Salon International de l’Auto, oftewel: de grootste autobeurs van Europa.

Vrouwen en autorijden

In het kader van Vrouwendag vroeg ik me zojuist af hoe lang het is geleden dat auto’s en het besturen ervan nog een echt mannending was. Al zoekend kom ik tot mijn schrik tegen dat vrouwen in Saoedie Arabië in 2013 nog altijd geen auto mochten rijden. Dit is namelijk slecht voor hun baarmoeder en eierstokken…
Ik kan niet vinden hoe het er vandaag de dag voor staat, maar ik vermoed dat het onveranderd is.

In het westen had men er in het begin van de twintigste eeuw nog moeite mee dat vrouwen plaats namen achter het stuur. De eerste vrouw die meedeed aan de Grands Prix was Camillu du Gast. In 1904 maakte zij zelfs deel uit van de officiële Benz-equipe voor de Grands Prix, maar mocht reglementair nog niet deelnemen.

Verhaal, beleving en design

Het is niet dat ik een fan of bewonderaar ben van auto’s dat ik gisteren de autobeurs bezocht heb. Helemaal niet zelfs. Maar zo’n beurs in het algemeen fascineert me wel: hoe is het mogelijk dat zoveel van hetzelfde op zoveel verschillende manieren is uitgewerkt (dat geldt overigens voor veel producten)? Elk merk heeft natuurlijk haar eigen verhaal en beleving en dat is waar ik gisteren vooral naar heb gekeken. Oké, en ook naar het design van de auto’s.

Dit is me opgevallen

Tja, als vrouw vind ik dus dat veel op elkaar lijkt. Ik weet dat ik moet oppassen met wat ik schrijf, want ik heb totaal geen verstand van het kunnen van alle auto’s. Er zullen dus heus grote prestatie-verschillen zijn waar ik gewoon geen verstand van heb.

Het viel me ook op dat een aantal merken graag wil laten zien dat ze bezig zijn met de nabije toekomst:

autos3 autos5

Op de beurs zelf kwam het design van deze concept-auto’s een stuk beter tot hun recht dan op deze foto’s, maar desalniettemin: wat betreft de ontwerpen hadden ze prima gepast in de film(s) Back to the Future. Ik dat bedoel ik zowel positief als negatief, beide auto’s zagen er namelijk mooi uit. Maar anno 2016 denk ik dat het futuristischer kan. Doe ik het de ontwerpers na? Nee, dat dan weer niet.

Ga ik nog eens heen?

Ja, waarom ook niet! Het leek mijn vriend leuk om de beurs te bezoeken, vandaar dat ik mee ben gegaan en het was absoluut geen straf. Ik heb proef gezeten in meerdere merken en modellen, ik heb mijn ogen uitgekeken wat betreft de duurdere auto’s, diverse modellen, interieurs en wat een enorme budgetten moeten er zijn vrijgemaakt voor de aankleding van de stands… Ongelooflijk!

Plaatjes

En hier nog wat foto’s van auto’s met een design die me even hebben laten stilstaan:
autos4
Een futuristische auto met plek voor drie personen, met een geweldig creatief design.

 

autos2
Deze auto schijnt absurd snel te kunnen, als ik het me goed herinner is de maximum snelheid iets boven de 400 km per uur.
 
autos6
Zie je jezelf gaan? Met je chauffeur voorin natuurlijk.
 
autos
Het interieur van deze auto is echt absurd mooi! Even afgezien van de kleur waar smaken verschillen natuurlijk.
 

Comments

  • November 15, 2016
    reply

    Leuke blog, misschien juist wel omdat het nu door andere ogen dan van een man bekeken werd! Hele mooie foto’s ook ertussen, mijn complimenten.

    Groetjes

Post a comment