Blog

Escada Limited Verpakkingen illustratie 2016

Escada Limited Verpakkingen

Het was het voorjaar van 2006, ik was aan het winkelen met mijn moeder in Amsterdam. Op mijn achttiende verjaardag had ik een dure parfum gekregen, een die ik zelf had uitgekozen na oneindig veel samples te hebben geroken: Amor Amor van Cacharel.

Een heerlijke parfum, maar na veel en lang gebruik raakte ik er op uitgekeken. Het was tijd voor iets nieuws.

Escada Sunset Heat

De Douglas in Amsterdam bracht me dit. Of eigenlijk bracht mijn moeder het me in de Douglas in Amsterdam. Al redelijk enthousiast omdat ze al voorzag dat het een perfecte match was, liet ze me de parfum ruiken. En het klopte, ik was na één keer ruiken helemaal verkocht aan Escada Sunset Heat.

Ik had geen idee dat deze parfum weer zou verdwijnen omdat Escada ieder jaar een nieuw parfum uitbrengt. Ik heb de parfum gekocht en een paar maanden later nog een keer samen met een bodylotion.

Toen ik de parfum niet meer kon vinden ben ik natuurlijk flink gaan Googlen (bestond Google toen eigenlijk al?) en kwam er achter dat er ieder jaar een nieuwe Limited verschijnt.

Alle Limited Editions op een rij

Niet ieder jaar ben ik fan van de nieuwe parfum. Maar het moment dat de nieuwe editie uitkomt ben ik wel een van de eersten bij de parfumerie om te ruiken. Ik ben groot fan van de versie van 2015 en van die van 2016!

Maar even afgezien daarvan, ik was benieuwd naar de ontwikkeling van de verpakking van de Limited Editions. Ik heb ze zodoende allemaal opgezocht en onder elkaar gezet:

De verpakking

Ieder jaar wordt een andere vormgever gevraagd voor het ontwerpen van de verpakking. Ontmoet Anja Kroencke, de ontwerper van dit jaar:

Ik word blij van de kleuren van elke verpakking, het weerspiegelt de tonen van iedere parfum.

Mijn favoriete ontwerp

De verpakking uit 2010 spreekt mij het meest aan. Ik hou van een hoop vrolijke en warme kleuren, maar altijd in combinatie met wit om een zekere rust te houden.

Wat is jouw favoriete verpakking van de Limited Editions van Escada?

 

 

Post a comment