Het Grote Babyshowerspel

Je bent op zoek naar een leuk en gezellig spel om te spelen tijdens een babyshower. Je bent aan het Googlen geslagen en hatseflatseklik: je bent zomaar beland op deze pagina waar je alles leest over een superleuk spel. Dit Babyshowerspel heb ik enkele jaren geleden bedacht en ontworpen toen ik de babyshower voor een vriendin organiseerde.

Wat voor spel is het?

Neem ganzenbord, maar dan leuker. Je gooit met de dobbelsteen, loopt het aantal aangewezen stappen en komt dan uit op een vraag, een geen-ja-geen-nee uitdaging, een doe-opdracht, of een vraag die direct betrekking heeft tot de mama-to-be.

Het spelbord

Een zwangerschap duurt gemiddeld veertig weken, in dit spel komen deze veertig weken terug. Soms mag je dubbel gooien, soms mag de toekomstige mama een cadeau uitpakken en soms moet je een aantal stappen terug.

Spelbord Babyshower

De speelkaarten

Algemene vragen

De algemene vragen hebben betrekking tot zwangerschap, moeders en bevallingen in het algemeen.

Vragen met directe betrekking tot de soon-to-be-mama

Deze vragen hebben te maken met de mama in kwestie. Hoe was zij vroeger als baby, welke gekke dingen heeft ze uitgehaald, kortom: grappige weetjes rondom de hoofdpersoon van het feest.

Geen-ja-geen-nee

Dit verdomd moeilijke spelletje laat anderen het woord raden dat bij jou op het kaartje staat. Iedereen mag vragen stellen, maar jij mag ze niet antwoorden met ja of nee.

Doe-opdrachten

Natuurlijk horen doe-opdrachten bij een babyshower. In dit spel vind je uiteenlopende uitdagingen die niet vallen in het rijtje luier ruiken of babyvoeding proeven.

Met hoeveel personen kun je het spel spelen?

Zelf hebben we het destijds met zestien personen gespeeld. We hadden daarvoor teams van twee samengesteld omdat het spel anders erg lang duurt.

Spelen tijdens een babyshower?

Leuk dat je geïnteresseerd bent in het spel. Het is zeker een aanrader als je op zoek bent naar iets origineels.

Dit krijg je als je het spel afneemt:
 • 20 A4’tjes met onderdelen van het spelbord. Deze kun je zelf printen, snijden/knippen en aan elkaar plakken
 • 14 A4’tjes met speelkaarten. Deze speelkaarten kun je dubbelzijdige afdrukken, dan blijven er nog 7 A4’tjes over. De kaarten kun je vervolgens allemaal uitsnijden/knippen.
 • De groene kaartjes gaan over de mama in spe, deze zijn blanco en kun je zelf beschrijven met vragen en antwoorden.
 • Een legenda met uitleg over de iconen die je terugvindt op het speelbord.
Deze spullen dien je zelf nog te regelen:
   • 1 of 2 dobbelstenen (afhankelijk met hoeveel mensen je bent en hoe snel je wilt dat het spel verloopt).
   • Pionnen
   • Blinddoek
   • Pop
   • Wat losse kledingstukken
   • Luier
   • Pen/potlood
   • Papier

Wat kost het?

9,99 euro (incl btw)

Helaas is er geen digitaal klik- en betaalsysteem voor het Babyshowerspel. Stuur me een mailtje via bovenstaande knop of sylvia@sysch.nl en ik stuur je snel een factuur met daarin het bankrekeningnummer waar het bedrag naartoe mag. Nadat ik de 9,99 heb ontvangen stuur ik je een downloadlink toe.

Mag ik je nog iets vragen?

Zou je het spel ook afnemen als het 34,95 euro (excl. verzending) zou kosten en je het kant en klaar thuis krijgt gestuurd? Dat houdt in: een mooi speelbord, alle kaarten, een handleiding, pionnen en uiteraard dobbelstenen.

Loading ... Loading ...